משחקי Self Help

בנענע התפרסמה אתמול כתבה שלי שקיבלה השראה מהתוכנה החדשה של נינטנדו Face Trainer שמלמדת אותך להפעיל את שרירי הפנים שלך וכך לשמור על מראה צעיר ויפה. התוכנה הזו מצטרפת למספר תוכנות שנינטנדו מקדמים בזמן האחרון וביניהן התוכנה לשמירת ופיתוח המוח (Brain Age), חבילת ה-Wii-Fit שמטרתה לעזור לנו לשמור על כושר וגם מאמן חוש הראיה שלהם Vision Trainer.

מה שמשותף לכל התוכנות הללו הן שהן לוקחות את הז'אנר המצליח של Self Help שמוכר לנו בדרך כלל מספרי עזרה עצמית בסגנון 'מי הזיז את הגבינה שלי' או 'הגבר הרב אורגזמטי' ובשנים האחרונות גם קצת מסרטים כמו הסוד, ומביאה אותו לעולם המשחקים.

מה שיפה הוא שבמקום שספרים הרבה פעמים נתקעים למשחקי מחשב יש פוטנציאל ייחודי. ספרים נותנים לנו המון מוטיבציה לשפר את עצמנו ולצמוח אבל ברגע שאנחנו מסיימים את הקריאה המוטיבציה הזאת הרבה פעמים שוככת ונעלמת. משחקים מפעילים אותנו, הם גורמים לאנשים שבחיים שלהם לא קמו מהכורסה להתחיל לקפוץ בהתלהבות מול המסך. ההקסמות מהמראה הממוחשבת גורמת לנו להפוך לסוג של אני חדש בעל מוטיבציה משופרת כך שפעילויות שבעולם הממשי נראות לנו משעממות הופכות מתגמלות וחיוניות בעולם הווירטואלי. הם מלמדים אותנו לאהוב את החיים ולשאוף גבוה.

נראה לי לכן שלז'אנר החדש של משחקי Self Help שנינטנדו מקדמת יש סיכוי גדול לחולל מהפכה בעולם הזה, כל עוד הוא שומר על משחקיות גבוהה. ברגע שהמשחקיות נעלמת, נעלם גם הכיף ואז נעלם גם הפוטנציאל הגדול לשיפור.

אני מתכוון עוד להרחיב בנושא הזה בקרוב, ובינתיים הנה הכתבה.

 

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: