מולטי-טאסקינג

היא הפכה לסימן ההיכר של הציביליזיציה החדשה, אחד הסמלים העיקריים של אנושות המקושרת ברשתות מתהדקות של עצבים דיגיטליים. אנחנו עושים את זה שוב ושוב לאורך היום: מלהטטים בין שטפי המשימות שמציפים אותנו, מדברים בטלפון בזמן נהיגה, שומעים רדיו בזמן קריאה והתכתבות במסנג'ר וצופים בטלוויזיה במקביל לשיחה בטלפון וגזיזת ציפורניים. כל אלו דוגמאות של רב משימתיות או בשמה הנפוץ – מולטי-טאקסינג. מולטי-טאסקינג הוא מושג הלקוח במקור מעולם המחשבים ומתייחס ליכולת של מחשב לעבד מספר תוכניות במקביל. עצם השימוש שלנו במונח ביחס לבני אדם, מעיד על הדרך שבה האנושות החדשה תופסת את עצמה: כאדם שחושב כמו מחשב.

החל מהגירסה הראשונה של חלונות, שאיפשרה לנו לפתוח מספר חלונות במקביל, יכולת המולטי-טאסקינג של המחשבים עלתה במקביל עליית יכולות העיבוד שלהם. כיום, רובנו רגילים לגלוש עם עשרות לשוניות פתוחות בדפדפן ועוד כמה וכמה חלונות של תוכנות שרצות במקביל.

המולטי-טאסקינג הוא דוגמה מושלמת לאופן שבו המדיה הטכנולוגית מעודדת אותנו לצורות חשיבה מסוימות. בגלל שהמחשב שלנו מבצע משימות במקביל, עברנו גם אנחנו לחשיבה מקבילה. השאלה היא מה זה עושה לנו? האם אנחנו בנויים בכלל לתפקד באופן רב משימתי ומה ההשפעות שיש לחשיבה הזו על האדם?

להמשך קריאת המאמר בנושא לחצו כאן (כן אני יודע שאני מניאק ויכולתי להשקיע יותר בלכתוב משהו לבלוג. לא צריך לעבוד לי על רגשות האשמה המפותחים מדי שלי בלווא הכי, שבהקשר הזה גורמים לי להרגיש תמיד שאני לא אבא טוב מספיק לבלוג הזה. האמת שרציתי ושיש לי המון דברים לכתוב כאן על מולטי-טאסקינג במיוחד בשביל הקוראים האישיים, היקרים האהובים כל כך של הבלוג הקטן והחמוד הזה שממלא לי את הנשמה. אבל א', את רוב מה שכתבתי כתבתי כבר אתמול במכתב אישי וב' האמת היא שלפעמים נמאס לי לכתוב 10 שעות ביום. אז היום ההפניה היומית  עובדת ב-Mode טיזרי. בכל מקרה אני לא כזה מניאק, כל מה שצריך לעשות זה רק ללחוץ על הלינק, יש שם הרבה דברים מעניינים. אז זהו, פרשתי מכתיבה להיום. אני הולך לקרוא)

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • כרמל  ביום 21 בנובמבר 2007 בשעה 20:01

    למיסטיקה? אני אגיד לך מה דעתי מנסיוני: הנשמה מסוגלת למולטי טסקינג, הגוף קצת פחות. אם שיתוף הפעולה ביניהם הולם, אפשר להשאר ממוקד אך קליל ולעבוד על כמה דברים במקביל עם כוונה. הכוונה לעבודה אנרגטית על הנושא. את הדבר עצמו אין דרך אחרת מאשר לעשות בריכוז אבל הוא יהיה קל יותר אם הנשמה עבדה עליו בכליה קודם.

  • עידו  ביום 21 בנובמבר 2007 בשעה 20:10

    איפה הקשר למיסטיקה? טוב אם התכוונת לשיוך למדור טכנומיסטיקה בבלוג, אני חייב להתוודות שאני פשוט שוכח בדרך כלל לשנות את המדורים בהתאם לנושא הכתבה. אני כל הזמן רוצה להתארגן על זה ולסדר את הכתבות מפעם אבל זה אף פעם לא יוצא.
    באופן כללי בעיני כל דבר שעוסק בנסיון למיזוג בין האחדות לריבוי ובין המחשבה האחדותית לבין מחשבת המולטי הוא טכנומיסטיקה ולכן יש בו מיסטיקה, כך שמבחינתי יש כאן למעשה מיסטיקה. המיסטיקה של לגלוש על הגל כמו שקייס גולש על גלי האינפורמציה בנוירומנסר.המיסטיקה הדיגיטלית של מגע נכון ובקדושה עם הרשת.
    השאלה כמובן, היא אם מגע כזה בכלל אפשרי. מתי הרשת בנידה ומתי מותר לגשת אליה.

    מה שכתבת על הקשר בין הנשמה לגוף מעניין מאוד. אני גם חושב שהרבה פעמים הנשמה יכולה לפרוח בסביבות וירטואליות בזמן שהגוף קומל לו שם זנוח ולעיתים גם מתוח. מעניין.

  • יהונתן  ביום 22 בנובמבר 2007 בשעה 15:28

    תיקון עובדתי קטן: עוד בטרם היתה חלונות, אפילו בימי הדוס, ניתן היה לבצע מולטיטסקינג באמצעות Desqview/X ( http://en.wikipedia.org/wiki/DESQview ) וכן באמצעות תוכנות TSR (Terminate and Stay Resident) בדוס עצמו.

  • עידו  ביום 22 בנובמבר 2007 בשעה 18:39

    תודה על התיקון. טוב לדעת.

  • מירי פליישר  ביום 22 בנובמבר 2007 בשעה 23:49

    דוקא תודה נהניתי. בהחלט חומר למחשבה. פעם ביום אי מיילים???? הלואי בקרוב בימינו כשההתמכרות תחלוף מעצמה.

  • אורן  ביום 23 בנובמבר 2007 בשעה 10:24

    מולטי-טסקינג זה משהו שבכלל לא קשור ליוזר אלא לCPU.
    TSR ובעיקר חלונות איפשרו ליוזר לשלוט על המולטי טסקינג והריץ כמה דברים במקביל אבל הרעיון הבסיסי לתת את הCPU לכמה פעולות במקביל שחלקו בו בצורה מעגלית קיים כבר משנות השישים.

  • אורן  ביום 23 בנובמבר 2007 בשעה 10:26

    אני זוכר משהו שעירית לינור כתבה לפני אולי 15 שנה על נשים שיכולות לראות טלוויזיה, לדבר בטלפון ולעשות ספונג'ה במקביל בעוד גברים לא מסוגלים לעשות שתי פעולות ביחד.
    קח את זה הלאה – בנות מצויידות טוב יותר לעידן החדש. יחדי הכוחותל הולכים להשתנות. האמזונות חוזרות.
    🙂

  • עידו  ביום 23 בנובמבר 2007 בשעה 11:09

    מצטער לאכזב אותך, אבל עד כמה שאני יכול לנתח את המצב אין סיכוי שההתמכרות זאת תחלוף מעצמה… אולי רק כשתופיע מדיה חדשה ושונה

  • עידו  ביום 23 בנובמבר 2007 בשעה 11:13

    מולטי-טסקינג קשור ל-CPU אבל גם ליוזר. זו תופעה שאפשר לראות אותה מכל מיני זוויות ורמות ושניהם עושים את זה, כמו שציינת גם אתה בתגובה על החלוקה הג'נדרית. זה משהו אגב שציינו גם בכנס של האוניברסיטה הפתוחה – המולטי-טסקינג של אמהות.
    הרי אפילו בעידן האבן לנשים התפתחה האונה השמאלית באופן חזק יותר משום שהן הסתובבו כשהן מחזיקות תינוק בצד שמאל של הגוף וקוטפות עם יד ימין (לפחות על פי חוקרים שונים). אז המולטי-טסקינג הנשי היה פה מראשית ימי ההיסטוריה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: