הטכנולוגיה המרגיזה ביותר בהיסטוריה

אנשים יקרים, קהל נכבד. אנחנו רוצים להעניק היום את פרס הטכנולוגיה המרגיזה ביותר שנוצרה בהיסטוריה להמצאה קטנה, חסרת משמעות כמעט אבל כזו שיכולה להעיר אותך משנת לילה עמוקה, לקטוע שיחת נפש, מחשבה, הרהור בהקיץ, בישול הרפתקני או כל דבר אחר – והכל על מנת לחוש רגש עמוק של תסכול וחוסר אונים.
 
כן הטכנולוגיה שעליה אנחנו מדברים היא תקליטים טלפוניים, אלה שמתקשרים אליך בשמה של מרגול בשעה 3:00 בבוקר וממליצים לך לשתות קפה או מרימים אליך טלפון באמצע מדיטציה וממליצים לך לפרגן לעצמך בביטוח על האוטו. טכנולוגיה שמזכירה לי יותר מכל את טכנולוגיות התקשורת המציקניות שחוזה פיליפ ק. דיק בספרו "הצלם", שם יתושי פרסומות חגים סביב לאנשים כך שצריך להתאמץ למחות אותם אחד אחרי השני עם הידיים בעוד הם חומקים ממך בערמומיות.
 
הטכנולוגיה המרגיזה ביותר בהיסטוריה היא טכנולוגיה שהייחוד הגדול שלה הוא שהיא מאפשרת להטריד אותך מבלי לאפשר לך להשיב מענה ולהביע את תסכולך על העוול שנעשה לך. הטכנולוגיה הזו היא מופת לתכנון טכנולוגי שמטרתו להותיר את האדם בצד השני מבולבל, מרוגז, מהסס אם כדאי לו להתקשר להתלונן אבל בדרך כלל סביל מתוך ניסיון לצמצם נזקים.
 
הטכנולוגיה המרגיזה ביותר בהיסטוריה היא טכנולוגיה נלוזה כל כך שניתן לחשוב על שימושים נאותים בשבילה (כדוגמת זה שביצעו הרשויות הפדרליות בארה"ב בזמן השריפות בקליפורניה בשנה שעברה) אבל שנפילתה לידיים הלא נכונות גורמת תוצאות קטסטרופליות על בסיס יומיומי.
 
הטכנולוגיה המרגיזה ביותר בהיסטוריה היא כזו שהשימוש בה מהווה לעג לחברה שלמה הסובלת ממנה לתועלתן של כמה חברות מסחריות שחסרות אפילו את כבוד בסיסי של העמדת פנים של התחשבות בצרכנים שלהן. הטכנולוגיה המרגיזה ביותר בהיסטוריה היא כזו שבא לך לגלות את הכתובת של האדם שהמציא אותה ולשלוח אליו מתנקש הביתה. כזו שבא לך לעזוב הכל כל פעם שמשתמשים בה נגדך על מנת לצאת להפגנות ברחוב כנגד הנבלים. הטכנולוגיה הזו מחכה כפרי בשל לתביעות קיבוציות או פרטיות שיפילו את החברות שמשתמשות בה אחת אחרי השניה ויגרמו להוקעת כל מי שמשתמש בה כיצור נאלח.
 
הטכנולוגיה המרגיזה ביותר בהיסטוריה העירה אותי פעמיים השבוע וממשיכה להטריד. למישהו יש רעיון מה עושים?

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • תומר  ביום 11 בספטמבר 2008 בשעה 9:58

    האמת היא שזאת ממש חוצפה, התקליטים האלה. אני לא מאמין שנותנים להם ככה להטריד בלי חשבון, וברור שצריך לחוקק חוק נגד הספאם הטלפוני הזה. רק מדבר אחד אני מרוצה בכל הקטע הזה: לשמוע את צנעני אומרת: "אהלן, זאת מרגול!" ולטרוק לה בפרצוף.

  • עידו  ביום 11 בספטמבר 2008 בשעה 10:01

    יש חוק, רק לא ברור מה עושים איתו כשמישהו מתקשר אליך, בטח לא למעופפים כמוני…

    http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=556906

    אולי שיחת טלפון לחברת הטלפון ואיום להתנתק עשויה לעזור. או אולי שינוי מספר והשארתו כמספר חסוי.

  • מואיז  ביום 11 בספטמבר 2008 בשעה 10:42

    הטכנולוגיה הכי מעצבנת בעולם היא שיחה ממתינה

    עד שאתה עונה השני מתנתק

    אם אתה לא עונה זה מפריע לך לדבר, ואתה אף פעם לא יודע עד כמה זה יפגע במי שאיתו אתה מדבר

    ממש דבר בלתי נסבל לחלוטין שנמצא בכול קו

  • שירלי  ביום 11 בספטמבר 2008 בשעה 10:59

    אולי כדאי לשתף מאמצים עם השכנה אסתי סגל
    http://www.notes.co.il/esty/47553.asp
    שכתבה על מאגרי המידע והשיחות הלא מזוהות לפני יומיים.
    אני תיזמו פעולה אני אצטרף אליכם…

  • עידו  ביום 11 בספטמבר 2008 בשעה 11:01

    לין אין

  • *ב*  ביום 11 בספטמבר 2008 בשעה 14:02

    לפני כמה זמן, כאשר אני פחות או יותר נם את הסייסטה שלי, קיבלתי טלפון מתוקלט מנציג מוקלט של בית ספר דתי שהציע לי להגן על ילדיי הבלתי קיימים מפני נזקי החילונות ולרשום אותם לבי"ס החשוך שלו. חטפתי התקף זעם, נדיר ביותר. הקשבתי להקלטה המטריפה הזאת עד הסוף, ואמנם בסופה היתה אופציה להקיש 1 או 2, ולדבר עם מישהו חי שאכן ירשום את ילדיי הבלתי קיימים לאותו בית ספר.

    אתה יכול לדמיין לעצמך איזה עונג אינטנסיבי חוויתי כאשר צרחתי, בכל כוחי, אולי לראשונה בחיי בטלפון (אני אדם מאופק מאד), על אותה פקידה שענתה לי שם. אני יודע שהיא בוודאי לא אשמה, אבל במקרה הזה לדעתי לשליח יש בהחלט חלק גדול באשמה. במיוחד לאור העובדה שהיא התעקשה שאם אבקש הם יורידו אותי מהרשימה שלהם, אני רק צריך לבקש. לא ייאמן כמה זעם פרקתי עליה שם, איזה עונג טהור… מסכנה. גם לא היה לה בוס שם שתעביר אותי אליו, אז באמת היא נאלצה לחטוף הכל.

    איזה דבר מטריף דעת.

  • עדן  ביום 11 בספטמבר 2008 בשעה 22:23

    קודם כל – כמו כל סוג ספאם אחר (פלאיירים, דואל, פקסים, SMS, שיחות אנושיות ושיחות אוטומטיות) – לגרום לשיטה להיות לא יעילה (החישוב של עלות-תועלת).

    לעולם לא להקשיב עד סוף ההודעה. לנתק כמה שיותר מוקדם. המערכת מספקת ללקוח בסוף הקמפיין דו"ח מפורט של כמה שיחות נעשו, כמה הקשיבו עד הסוף וכמה ניתקו לפני סוף ההודעה. אם הלקוחות יראו שהשיטה לא יעילה הם יפסיקו להשתמש בה.
    אם בכל זאת כן יצא להקשיב עד הסוף ואם נוצר קשר אנושי כלשהו – לבזבז את זמנו של הצד השני כמה שיותר (כדי לגרום לו לעשות כמה שפחות שיחות בכל פרק זמן נתון ומצד שני לא לסגור עסקאות בסופו של דבר. לשאול כמה שיותר שאלות ולדלות כמה שיותר פרטים ובסופו של דבר לא לבצע שום עסקה ולהסביר שאתם לא נוהגים לבצע עסקאות כאשר אתם מקבלים שיחות וכשתזדקקו לשירות אתם תזמו את השיחה. בזמן שאתם שוטפים כלים, מעבירים את זמן הפרסומות בטלויזיה או סתם יושבים בשירותים – מישהו בצד השני משלם משכורות לעובדים שיוצאים לא יעילים כשהם לא סוגרים עסקאות).
    למי שקשה לסרב לאיש מכירות ואלו שלא מצליחים "לנער" את המטלפן בסוף השיחה – פשוט לא להיות מנומסים ולנתק את השיחה בבת אחת בלי שלום ובלי להגיד כלום. היות ולא אתם התקשרתם אין סיכוי שפתאום תתחרטו כי אין לכם איך לחזור למטלפן.

    לעולם לא ליצור מצב שהספאם יוצא יעיל. לא לרכוש מספאמרים, לא להירשם לשירותים שהם מציעים ואם אפשר – להסביר להם שאתם לא עושים שום עסקה עם אף אחד כשהוא הצד היוזם אלא רק כשאתם הצד שיוזם את השיחה.

  • עידו  ביום 12 בספטמבר 2008 בשעה 4:01

    יפה. שכנעת אותי. דורש עבודה, אבל יעיל. למרות שלי יש עדיין בעיות פסיכולוגיות למרוח אנשים. אני פשוט מנתק מיד.

    אגב, בזק גוזרים מזה קופון? יש להם יכולת לעצור את זה?

  • איתמר בראון  ביום 12 בספטמבר 2008 בשעה 12:48

    דרשתי מהם לא לקבל שום SMS ושום הודעה וגם תבעתי לבטל את התא הקולי. זה מדהים באיזה דברי חלקות השתמשו שם כדי לשכנע אותי שלא לוותר על האופציה לקבל SMS מכל מיני "הבועה" ו"המגניבים", וכו'

    הספאמים הטלפונים הם משהו שחייבים להוציא מחוץ לחוק. זה לא ייתכן.

  • עמית  ביום 12 בספטמבר 2008 בשעה 18:46

    הכי טוב לנתק מיד
    אל תנסו לדבר איתם הרבה ואחר כך לא לקנות. מדובר שאנשי מכירות, הם אחר כך ישכנעו את הלקוח שלהם שלפחות אנשים התעניינו במוצר ואולי הם ירכשו אותו בערוצים אחרים.
    הכי טוב לנתק ומיד, שזה בעצם מה שאנחנו עושים גם ככה.
    אפשר גם להחליף מספר ולהשאיר אותו חסוי.
    אפשר גם להחזיר להםף אני עדיין לא בטוח איך. למישהו יש רעיון?

  • עידו  ביום 21 בספטמבר 2008 בשעה 10:57

    היא עוד פעם התקשרה אלי להציע לי מבצעים.
    לדעתי צריך להחרים בדרנים שנותנים ידם לעבודה הזו כי זה פשוט ספאם ולא שום דבר אחר.
    אני אישית מחרים מעכשיו את מרגול. האישה הזאת גרועה לא פחות ממופז.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: