לכבוד כניסתו לתוקפו של איסור ה-Magic Mushrooms בהולנד השבוע. באתר Reality Sandwich התפרסם אתמול מאמר שלי שמציע דרך אלטרנטיבית שבה ניתן יהיה לבצע רגולציה אחראית לנושא של סמים פסיכדלים בחברה עתידית בעזרת הקמת אוניברסיטה פסיכדלית שתופקד על הענקתם של רשיונות פסכינואוטים לחקירה פנימית.
תגובות
והיה ביום ההוא ואבד שעבוד מלכיות
על גבעות הנפש תרוצנה כבשים חשמליות
והרועים יעסקו בחקירה פנימית
אם או בלי מסייעי- תודעה
וללא מסנני מחשבות
המאמר מעניין אך הרעיון בעיתי. דבר ראשון רעיון האוניברסיטה לא נותן פיתרון לכלל האוכלוסיה שצורכת משני תודעה כיום. כלומר עדיין יהיו המון אנשים שירצו לצרוך את הסמים הללו בלי לעבור באוניברסיטה, בלי ידע, ובצורה לא אחראית. מה שיווצר הוא מצב שבו ישנם אנשים שהולכים ולומדים וחוקרים את הפסיכדליה באוניברסיטה ועדיין הסמים ימכרו ברחוב, לאלו שאין ברשותם רשיון.
הרצון לאוניברסיטה כזאת הוא יפה (הלואי ויקום יום אחד מוסד כזה) אך זהו רעיון שפונה למשוכנעים. הקומץ שגם ככה התעניין, קרא, וחקר על פסיכדליה ימצא מקום שיאפשר לו לימודים מסודרים של הנושא. רוב המשתמשים שגם ככה לא מתעניינים בנושא מעבר לצריכת הסם לא יפנו לאוניברסיטה הזאת, אם היו רוצים באוניברסיטה הזאת ודאי היו קוראים בעצמם ברשת את הררי המידע בנושא.
דבר אחרון: לפסיכדליה גישות רבות, רק מהמחשבה על מספר מהאנשים שמוזכרים במאמרך שיאלצו (אם היו בחיים) לעבוד תחת חוקים(מה לעשות ממסד צריך להסכים על גישה וחוקים בסיסיים כדי להתקיים) זהים ובחדרים סמוכים, חושפת את הקושי הגדול בהקמת מוסד שכזה.
בכל מקרה, בינתיים החוק עבר, ונדמה כי הבריטים הרבים ששטפו את רחובות אמסטרדם בחיפוש אחר פטריות יאלצו לצאת אל היערות הסמוכים לביתם.
אתה צודק שאוניברסיטה מהסוג הזה לא תתן פתרון למי שלא מתעניינים בשימוש מושכל בסמים פסכידלים.
לעומת זאת היא תאפשר ליצור מצב חוקי שיאפשר למי שכן מתעניינים בשימוש מושכל בצמחים האלה לעשות את הדבר הזה בלי לעבור על החוק.
בנוגע לאנשים שהזכרתי במאמרים. אני די בטוח שהאקסלי והופמן היו תומכים בפתרון כזה, לירי הציע אותו בעצמו וגם מקנה אני מאמין היה מעדיף אותו אלפי מונים על המצב הקיים. אני מאמין שבנסיבות הקיימות רבים מהמובילים בקהילה הפסיכדלית העולמית היו יכולים לתרום להיווצרות של מוסד כזה אם כי הממשק עם הממסד הוא כמובן תמיד טריקי.
עידו
כדי שהמחוקקים ישוכנעו שיש לשנות את החוק, החוק צריך לתת פיתרון לבעיות שמעסיקות את המחוקק. מכיוון שאת המחוקק מטרידים אותם מקרים של שימוש המוביל למעשים פוגעניים (כמו המקרה המדובר של הנערה) האוניברסיטה הזאת לא מציעה למחוקק פיתרון.
וזאת הבעיה המרכזית, לדעתי.
אולי הקמת מוסד שכזה ללא צריכה ממוסדת של הסמים אלא רק למטרות למידה בנושא יכול להיות דבר מועיל.
אחרי שמוסד שכזה כבר יהיה פעיל ומקובל חברתית אפשר לחשוב על פניה לכיוונים של חקיקה בסגנון החקיקה שדיברת עליה.
החוק לא אמור רק לתת פתרון לבעיות קיימות אלא גם להיות צודק ולתקן עוולות שקיימות בחברה. לאפשר לאנשים חופש במידה והם לא פוגעים בעצמם ובאחרים ובפרט לעשות שימוש מושכל בפסיכדליים.
אם איסור מוחלט של פסכדליים גורם עוול לפרטים מסויימים, ואולי באופן עקיף אפילו לכל האנושות , חובתו של המחוקק היא לדאוג לחברה האנשוית ולתקן את האיסור המוחלט הזה.
רעיון האוניברסיטה הוא רעיון מצוין לדעתי
ברור שבעולם אידיאלי אתה צודה. מה לעשות שהעולם לא אידיאלי, ואם רוצים לשנות בו חוקים באמת צריך להציע רעיונות קונסטרוקטיבים. גם לדעתי רעיון האוניברסיטה הוא מצוין, רק שלדעתי הוא לא בר ישום בשום מדינה כיום בעולם.