איך מוכרים את הגאולה? הרהורים של סוכן מכירות אינטרגלאקטי

ראשית כל,כמה עדכוני גאולה:


* בתכנית הבוקר של ערוץ אברי גלעד צפה בתשדיר מפלגת הגאולה וחשב ש"כל מה שהוא אמר נכון. הוא אמר את זה באופן מגוחך. אבל כל מה שהוא אמר נכון."
 באנרג'י מעריב התפרסמה כתבה על מפלגת הגאולה
* בוואלה כתב עלינו בוריס בולטיאנסקי שנתן לנו 9 על הסרטון ו-3 על המשיחיות
* בבלוג של מפלגת הגאולה התפרסמו השבוע3 תרגילי תודעה של חוקר הדת והתודעה תומר פרסיקו, ו-4 תרגילי תודעה של מורה הקונג-פו אסא וולפסון.
 
*******************

פורסם בבלוג של מפלגת הגאולה

אלוהים הוא המוצר המושלם. הוא יודע כל, יכול כל, הוא יותר טוב מטוב. במילה אחת. הוא כל מה שהיינו רוצים להיות.

הגאולה היא המוצר המושלם. ובכל זאת קשה כל כך למכור אותה. אולי כי כל כך הרבה אנשים כבר מכרו אותה בזול, עד שלרבים מאיתנו יש אינסטינקט מובנה כזה שברגע שמוכרים לנו גאולה אנחנו הופכים אטומים.
 
כמו במקרה של המחתרת האינטרגלאקטית, כך  גם לגבי מפלגת הגאולה, הרבה אנשים שואלים אותי, אם זה פרודיה, או רציני, או מה בכלל הם אמורים לעשות? 

וכמו בזן בודיהיזם, התשובה היא מורכבת עד לא קיימת. הכל לגמרי בצחוק, הכל לגמרי ברצינות. הצחוק הגדול אינו מפריד בין צחוק מטורף לרצינות תהומית. השניים הם פנים שונים של אותו הדבר.
 
כשיורדים לחקרה של המציאות הפיזיקלית, או כשיורדים לחקרה של התודעה מגלים שמה שאנחנו מגדירים כ"ממשי", המציאות המומצאת של התרבות שלנו – היא היא זו שבדיונית לחלוטין. המציאויות הקיימות שהמדע מדבר עליהן, בין אם ברמת החלקיקים של החומר (בפיזיקת הקוואנטים ובתורת המיתרים)  ובין אם במסלול האבולוציוני של היקום שלנו, או בטבע של התודעה – כולן פסיכיות לחלוטין בקני המידה של התרבות שלנו.
 
הפיזיקה, האבולוציה ותורת התודעה לא פסיכיות. מה שפסיכי הוא הנטיה של התרבות שלנו לנסות להעמיד פנים שהעולם הוא מסיבת תה מנומסת ולהדחיק את הידע שהיא אוספת על העולם.
 
רבותי, העולם הוא מטורף! זה מדהים, זה מעורר יראה, אבל כל נסיון להסתיר את זה הוא מגוחך. עוד צעיף שהתרבות שמה בין התודעה שלנו לבין העולם.
 
השפה שלא אומרת כלום
ועדיין, ישנו פער עצום בין התובנות הללו לגבי היקום שבו אנחנו חיים לבין להצליח לגרום לאנשים מן היישוב להתחבר למסר כזה.
 
יש מי ששואל, למה מפלגת הגאולה לא יכולה לדבר בשפה מובנת יותר, בשפה קונבציונלית יותר, בשפה של אנשים. האם השימוש בסגנון אקסצנטרי לא מונע מהמסר של מפלגת הגאולה, שרבים מוכנים להודות בחשיבותו, מלחלחל לקהלים רחבים יותר שיכולים אולי להזדהות עם הרעיון אבל מתקשים להתחבר אליו בגלל השפה והסגנון שבהם הם מובע. האם סגנון קונבנציונלי יותר לא היה מאפשר ליותר אנשים גישה לגאולה?
 
ובכן, בשעותי שבעולמות האחרים, התייעצתי עם כל מיני גורמים בהירארכיה הקוסמית, ושאלתי אותן: "כשאתן מדברות איתי ונותנות לי הוראות, למה אתן לא מדברות בשפה פופולרית, אתן יודעות, כזאת שכולם יבינו". ולהלן התגובה שנמסרה לי:
 
"אנחנו לא מוכנות לדבר 'בשפה שאנשים מבינים'
בגלל שמה שאתה מכנה אנשים
הינם ישויות מדוכאות
והשפה שבה אנשים מבינים
היא שפה שבה לא ניתן להבין
 
אנחנו איננו מדברות במילים של בני אדם
משום שדיבור במילות בני אדם
הוא הבסיס של כל הבעיה של שיטת השלטון שלכם
 
לשון בני האדם
היא השפה שמונעת מכם להבין
למדו מאיתנו
והקימו את הממלכה המאוחדת"
 
אני חושב שמה שהישויות הללו ניסו לומר, בדרכן הביזארית לעיתים, הוא שיש משהו אינהרנטי בשפה הקונבציונלית, בשיח הקיים, שמונע מראש כל שיחה שתגע בשורשים של האמת.
 
ברגע שאתה חוזר לשפה שבה יש ביבי, וליבני, וליברמן ומר"צ אתה חוזר לאותה שפה מדכאת שבה לא תוכל לעולם לדבר על שום דבר אמיתי. השיח הפוליטי שלנו מובנה בצורה כזו שהוא מונע מראש כל שיחה על תוכן משמעותי על שאלות כמו: מי אנחנו? מה אנחנו עושים כאן? איך אנחנו יכולים להפוך לטובים יותר בזה?
 
צריך סלוגן לגאולה
אבל הבעיה הזו אינה מופיעה רק אצל מי שחווים אלרגיה לשפה הגאולית כפי שהיא מתבטאת בתשדירים של מפלגת הגאולה. זה כמובן סימפטום אחד לבעיה קשה בהרבה. מה עושים כששוקעת הסופה התודעתית על ססמאותיה? או במילים אחרות, כיצד אפשר לתרגם את הגאולה ב-3 דקות של תשדיר בחירות גאולי, לגאולה אמיתית בחיי היום יום. או אם לנסות את לנסח את זה שוב: לעשות משהו שגם יהיה נגיש וגם יהיה אמיתי.
 
זה נכון שהמסר שנשמע בתשדיר של מפלגת הגאולה הוא פשוט, עד כמעט פשטני. לומר "בחרו גאולה בקלפי הפנימי, זה ססמה" איך שלא תסתכלו על זה. אבל לעזאזל, אני מאמין בה.
 
אני חייב לחזור כאן לאובמה, כי עוד לפני שאובמה מנהיג, לפי דעתי מה שמייחד אותו הוא מנהיג רוחני. גם במקרה של אובמה, להבדיל גוגול הבדלות, היו מי שנרתעו מכך שהמסר של אובמה נמסר בצורה כל כך חד מימדית, בסלוגנים פשטניים כביכול כמו "Yes we can" או במילים בודדות כמו "Change".
 
הסיבה שאנשים נרתעים מכך שמנהיג כמו אובמה מדבר בססמאות כאלה מובנת בהחלט. אחת התכונות הרעות הידועות של פוליטיקאים היא שהם נוטים להשתמש בססמאות ריקות. הסיבה שהביקורת הזו על אובמה לא תופסת לדעתי היא שכשאובמה דיבר על Change הוא ידע בדיוק על מה הוא מדבר. Change לא הייתה מילה מנותקת, כמו שהיא מופיעה כשרוב פוליטיקאים ישראלים מדברים על שינוי. זו אמנם הייתה ססמה, אבל ססמה שיש מאחוריה אדם שכתב שני ספרים בנושא והקדיש את חייו לפיתוח של השקפת עולם מורכבת.
 
חייבים את הפירמידה הזו. הפירמידה שבפסגה שלה יש סלוגן או אימג' אחד, כשהסלוגן הזה מוביל לשלב התחתון יותר והרחב יותר (של תשדיר בחירות) ולחלקים רחבים ומעמיקים עוד יותר (של מצע ואולי מאמרים) ושם לחלקים רחבים עוד יותר ששם נמצאים למשל ספרים מנומקים וכתובים היטב, וראיית עולם מקיפה.
כדי להביא את הגאולה צריכים לעבור בכל אחד ואחד מהצרכים של הפירמידה, וצריך להפוך את כל אחד מהם לא רק למושך, אלא גם לאמיתי ואפקטיבי.
 
אין גאולה בלי סלוגן. מצד שני גם אין גאולה בלי הרבה עבודה. מצד שלישי אין הרבה דברים כייפיים יותר מאשר לעבוד על הגאולה. אנחנו במפלגת הגאולה יכולים לשמש כמעודדות לשינוי. בסופו של דבר, הוא צריך להתחיל אצל כל אחד ואחד. הוא יכול להתחיל רק כ
אנשים יחליטו להתחיל לקחת אחריות על החיים שלהם ולבחור בטוב.
 
לביצוע תכנית 9 הדקות של מפלגת הגאולה

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • בן  ביום 30 בינואר 2009 בשעה 12:35

    והתרגילים של אסא וולפסון מעולים.

    יש בעייתיות בצורה שהקליפ עשוי בה.

    לצערי רוב האנשים לא יצליחו לברור את המסר כמו אברי גלעד (שהצליח רק בזכות החשיפה המוקדמת שלו לתחום – לימודי ימימה), אלא רק ייתפסו לחיצוניות של הקליפ. במקרה הטוב הם יישבחו את הכיפיות וימשיכו הלאה מבלי לבחון את המסר יותר מדי, במקרה הפחות טוב הם יחשבו שהיוזמה מגוחכת והזוייה.

    האנשים שיצליחו, כמוני, גם להנות מהכייף וההומור שבקליפ וגם להתייחס ברצינות למסר ולתוכן, לא צריכים את הבלוג את המסר או את המדיטציות. אנחנו כבר חשופים לכל אלו.

    אז אם קהל היעד הוא הציבור הרחב, לדעתי אתה צריך לוותר על הכיפיות המופרעת למתן אותה קצת ולהכניס אווירה יותר רצינית ועניינית.
    אתה לא חייב לעשות טירוף צבעוני כדיי לשדר את זה, מספיקה הכאריזמה וההתלהבות הסוחפת שלך כדיי להכניס את הפילפל למסר.

    אני מסכים עם הנימה המשיחית הבעייתית. המילה גאולה משדרת משיחיות מסויימת, ובגלל הרקע היהודי במדינה, בדרך כלל משיחיות וגאולה נתפסים כפעולה של משיח אחד על כולם. מה לעשות, למרות שהמטרה בסוף היא להשתחרר מהקונבנציות הקיימות, למילים האלה יש כוח ואתה עדיין מדבר אל אנשים בעלי דיעות קדומות בנושא.

    אני גם לא כל כך מתחבר לסלוגן, קצת ארוך לא זורם ומבלבל.
    היוזמה "האנרגטית" בדיזינגוף סנטר היא וואחד מקל בגלגלים. קשה לי להאמין שאנשים ייקחו אותך לתשומת לבם כשהעשייה נשענת על "שיחרור השדים מדיזינגוף סנטר".

    העיצוב של הבלוג גם קצת מפוזר ונראה טיפה חובבני, אבל זה בקטנה כי התכנים בפנים רציניים ואיכותיים.

    אפשר, בנוסף לקישורים ש"מוחבאים" בפוסטים, להוסיף דף של קישורים למאמרים בתחום, או פשוט לפרסם את המאמרים בבלוג. ממאמרים של פילוסופים ידועים, דרך ציטוטים של קטעים של גורואים ועד מאמרים מדעיים של מדעני מוח (zen and the brain, של ג'יימס אוסטין הוא יופי של מקור רציני) סוציולוגים ופסיכולוגים.

    בכל מקרה, שוב, יוזמה ברוכה וכיפית ואני מקווה שהיא תצליח.

  • שי  ביום 31 בינואר 2009 בשעה 19:17

    כשראיתי את הסרטון מתוכנית הבוקר, באמת המחשבה הראשונה שלי היתה שאברי גלעד צודק. אחר כך התחלתי לחשוב על זה.
    המסר שאתה בא להגיד הוא לא חדש, אתה לא מנסה להציג אותו ככזה, וגם אם היית מנסה אף אחד לא היה קונה את זה. זה מסר בן אלפי שנים שכל פעם נארז מחדש באריזה מעט שונה. ומכיוון שכך זכותך לבחור את צבעי האריזה. ואכן רוב האנשים יבחרו להתעלם מאריזה שהיא צעקנית.
    זה מתחבר לי ל'אלקטריק קול-איד אסיד טסט' של וולף שאני בדיוק קורא. קיזי ניסה להביא רעיונות מדהימים לארה"ב של אמצע שנות ה-60 אבל אף אחד כמעט לא ידע איך לאכול אותו. וכן נשאלת השאלה כמה ההשפעה שלו ושל אנשים שכמותו שורדת ביום-יום.

  • עידו  ביום 1 בפברואר 2009 בשעה 0:40

    בהמשך השבוע אפרסם בעז"ה מאמר שידון בחלק מהשאלות שהדברים שאתה אומר מעלים.

    כל טוב,
    עידו

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: